Resa hem med ett nytt perspektiv

Hemma från en underbar, men allt för kort resa i Toscana, Italien. 
Så jag älskade denna resa, en resa jag önskade till min examenspresent 2015 med mamma, som vi nu fick uppleva!
Medelåldern på detta 25 personers charter-rese-sällskap var ca 60+ och jag, 25 år. Lika väl, njöt jag som en prinsessa av alla vingårdar jag fick besöka, alla smakupplevelser av mat och vin vi fick bita i, all berg vi fick korsa och vyar att blicka över. 
Vi besökte tre vingårdar ute i Toscana, fick lyssna på hur ägarna producerade och tillverkade vinet, hur de kämpade med naturen för att skapa Kvalitet av vin framför Kvantitet. Jag är så glad att jag fick betoning på detta på varje gård och i varje vinkällare vi besökte. Hur de personligen och med kärlek för naturen och en äkta ren råvara väljer att arbeta för hand, utan onödiga kemikalier, välja de bästa och offra mera av kvantitet och egen arbetskraft. 
 
Mindre Kvantitet & Mera Kvalitet.
 
Detta ledde mig själv, mina tankar och min framtid på rätt linje för ett mera målmedvetet levnadssätt. Jag vill leva enkelt men med vackra ting, äkta smaker och nära natur och vänner. Jag vill skapa design med kvalitet, få produkter med kvalitet och äkta handarbete framför en massproduktion. 
 
Vi har smakat på vin, ost, olivolja från alla olika håll i Italien, äkta olivolja, parmesan, husmorskok, vin.. det är en annan del av himlen! Jag vill gämföra mode med dessa råvaror.. att smaka det äkta, att bära det äkta, det rena producerade och det genuint tillverkade, det är som att smutta på den dyraste champangen från Champange. 
 
 
Man kan lura sig själv till en ren "kvalitet" på olika sätt, med allt.. Men förr eller senare kommer detta lysa igenom. Efter att druckit vin med resultat av en riktig rus två gånger per dag, lunch och middag, tänker man att huvudvärken skulle slå till. Nej, med rent vin utan tillsatser och onödiga bekämpningsmedel skapas inte en huvudvärk eller baksmälla, ingen av oss turister vaknade med ett sämre tillstånd än det vi haft vid läggdags, och så liten som jag är i jämförelse med dem, måste jag ha varigt en av de som drack mindre mängder..
Vad påängen i detta är, allt det rent producerade vinet, ett rent bordsvin [vardagsvin i Italien], eller ett dyrare vin, inget gav de bieffekt på kroppen, men ett icke kvalitetsvin skulle med stor sannolikhet gjort detta. 
Igen, kvalitet framför kvantitet.
 
Jag är glad att vi bodde i Toscana, inne i landet i Montecatini, bland dalar och toppar, vingårdar och slott, ruckel och hotel... För att få se och uppleva den äkta Italien. På hemfärden åkte vi in till en stad vid kusten, där solen sken, palmer hälsade och havet friskade med sandlånga stränder och vackra flotta resturanger.. Plötsligt var vi i södern och levde loppan. Vilka kontraster, vilken fel uppfattning jag haft om jag endast såg denna vackra vy av Italien.  
 
Jag var otroligt kär och tagen av Italien före min resa. Nu känner jag mig mera äkta och respektfull till detta landet och alla dess vackra kultur och natur. 
 
#HappiChallenge
Res och få ett nytt perspektiv på det du tror och det du vet om andra länder.
 


 
 
#HappiChallenge
0 kommentarer