En klok kommentar om p-piller

Fick en kommentar på ett tidigare inlägg med rubriken "P-piller och vad detta gör mot oss kvinnor" som jag tycker var väldigt bra. Som sagt är det för och nackdelar med allt, inget är endera svart eller vitt. Så även med preventivmedel. 
 
Mimmi skrev några kloka ord som borde lyssnas på, tanken är att när man läser något, skall man alltid tänka till själv, anpassa sig själv efter situation och inge följa en ström av trender, råd eller vänners situation. Alla är vi självständiga, unika och olika, så även våra kroppar, vårt system och våra hormoner.. Här kommer M´s ord som jag önskar skulle tas på allvar och förstå att anpassa sing själv efter bästa livskvalitet som vi själva skapar.
 
"Jag har ätit ppiller i ca tjugo år och under tiden har jag bara hört skräckhistorier om blodproppar, cancer och dålig hy! 

Nu vill jag lyfta fram några fördelar vilket gör att jag fortsätter käka dem tills klimakteriet; 

- billigt läkemedel (kan det innebära att dyrare alternativ marknadsförs som bättre!?) 
- minskar risken för cancer i äggstockar, tarmar och livmoder 
- för mig skyddar de mot cystor (ofarliga, men gör jäkligt ont), vilket i princip kan ha hjälpt mig att bli gravid när jag har gjort uppehåll 
- Jag slipper PMS och mensen också (gör ej uppehåll längre) 

Jag tycker det är dags att lyfta fram de positiva effekterna ppiller visst har och vilken påverkan det har haft för kvinnors frigörelse. Visst är det inte naturligt att äta hormoner, men det naturliga är ju egentligen att föda en massa ungar. Och hur det påverkade kvinnors liv och mående behöver vi inte backa särskilt långt bak i historien för att få reda på."
feminism kvinnor preventinmedel
0 kommentarer