Positiv aggression och PMS

Jag har tidigare nämnt att under stress jobbar jag effektivare, likt många andra ochså får saker gjorda och piroriterar bättre. Läste en studie som menade att ett tillfälligt dåligt humör kan vara bra för din hälsa. även hängde ett dåligt humör ihop med förbättrat minne, kreativitet och motivation. Tyvärr är inte varje dag en dans på rosor och fast det finns många fördelar med att vara glad så är det faktiskt bra för oss att vara på dåligt humör då och då.

Att vara glad hela tiden betyder att du är fast i din comfort zone och då är du i en mindre detaljerad och uppmärksam bearbetningsstil, skriver Hellogiggles.

Att vara på dåligt humör hjälper dig också att göra mer riktiga och sunda omdömen om personer runt omkring dig. Du är mer uppmärksam, vilket betyder att du troligare märker att du till exempel inte ska lita på en person. Du bearbetar detaljer mer effektivt. Ett dåligt humör kan också hjälpa dig att behandla andra mer rättvist.

Ett dåligt humör gör dig också mer produktiv, då det är lättare för dig att fokusera på det du måste göra.

Ni har kanske känt av detta när ni är riktigt arga av någon anledning. Ni vill göra saker med hastiga rörelser, försöka få ut lite aggression, springa en löprunda, kasta saker, skita i människor ni känner er irriterade på eller som brukar uppröra er, ni känner för att säga sanningar om vad ni tycker och tänker om saker, kräva läneförhöjning, flytta eller skicka ett reklamationsmail ni skjutit upp och nojat över..Passa på att göra dessa saker när ni är lättretliga, har PMS eller annars är ursura en dag.. Men, kom ihåg att inte ta ut era problem som ni älskar och som älskar er, då är morgondagen när bruset lagt sig så ångestfyllt..

feminism hälsa kvinnor
0 kommentarer