Preventivmedel och Bianca Ingrosso

...

Tidigare skrev jag ett inlägg om p-piller, hormoner och effekter. Nu kom jag in på detta igen via Bianca Ingrosso och något jag tyckte var väldigt intressant och lärorikt.

I podden Säker Stil skulle även förebilderna Ebba och Emilia testa denna preventiv metod. Jag tycker det är extremt viktigt att ALLA börjar tänka på effekter av hormoner som finns i preventiv, vad detta gör mot oss och vår framtida utveckling för vår generation. Även slaggprodukter som kommer ut i vår natur är ett frågetecken? Vad händer där nu och i framtiden?

Hittade på Expressens hemsida en intervju med Bianca Ingrosso där hon berättar om en erfarenhet och annorlunda period med preventivmedel. 

I en video på Youtube där hon samtidigt gör ett samarbete med Natural Cycles berättar hon mera om erfarenheten och hur hon kände sig fysiskt och psykiskt när hon använde p-stav.

– "Jag kände inte igen mig själv. Jag tappade sexlusten helt. Och av min p-stav fick jag mens varje dag i 14 månader" säger Bianca i sin Youtube kanal. 

Bianca berättar bla om den svåra tiden med preventivmedel som inte passade henne – och berättar hur hon mådde, kände sig och kroppsliga symptom som tex svullnad, viktökning, kallsvettningar, tappad sexlust osv. 

...

 
Jag tycker detta är så intressant, och är glad att någon med stort inflytande tar upp och berättar, informerar och skapar en ökad medvetenhet om vad hormner kan göra gott och ont för dig, alla olika och alla reagerar vi olika på dessa hormoner som finns i olika preventiv. Kika in på kanalen och få din egen uppfattning. Angående att det även är ett samarbete med Natural Cycles berättas mycken info och persnliga tankar kring den. Själv känner jag det lite osäkert med denna "preventiv" metod så vet inte om jag är för eller mot den. Jag litear inte på den med 100% men absolut jag eventuellt tänker pröva i framtiden. 
feminism kvinnor natur natural cycles preventinmedel säkerstil
0 kommentarer