Yoga och Mental Stress

 

Yoga och meditation som skapar mental balans och minskar ångest & depression

Fördelar med Meditation och Yoga är mänga. vi kommer tillbaka till verkligheten, till oss själva och får kontakt med våra tankar. Perfekt träning för en stressig vardag, många tankar och för många bollar i luften.

Ny forskning bekräftar att meditation och yoga är bra för vår kropp och själ, detta är vi medvetna om och känner av, men på vilket sätt detta fungerar förklaras såhär.  

Meditation och yoga får oss att må bra och kan reducera ångest och depression, vilket är baserat på teorin om att kroppens fysiska tillstånd påverkas av vårt sinne. Våra tankar styr vårt välmående och vi kan då altså även styra vårt mälmående medvetet med våra tankar och sinnen. 

"Den nya studien visar hur yoga och meditation faktiskt kan reducera molekyler i vårt DNA som orsakar ångest och depression. Studierna som genomfördes genom Storbritannien-baserade Coventry University och Nederländernas Radboud University visade att det gick att se förändringar i molekylerna på deltagarna, och att det gynnade mental och fysisk hälsa. När du känner sig stressad aktiveras ditt sympatiska nervsystem som styr den så kallade kamp-flykt-reaktionen. Kamp-flykt-reaktionen innebär att hjärnan ställer in sig på att antingen kämpa emot ett hot eller fly från det. Hjärnan skickar då signaler till de sympatiska nervsystemet som aktiveras, vilket påverkar hela kroppen. Bland annat utsöndras olika ämnen i blodet, till exempel adrenalin. Det hjälper oss i situationer vi behöver agera snabbt och känner rädsla eller ångest, men upplever du detta tillstånd ofta och under en längre period kan det leda till ökad risk för cancer, snabbare åldrande och depression.

Studien visar att människor som vanligtvis utövar aktiviteter som yoga, meditiation, Tai-Chi eller andra mind-body interventions upplever en minskad produktion av de ämnen som skickas ut i kroppen när vi är stressade. Därför går det att se en minskning av alla dessa symptom, som till exempel ångest och stress, som påverkar kroppen."  Publicerat av VeckoRevyn, skrivet av Alicia Franzen. 

 

 
Yoga. Vänner. Solnedgång
 
0 kommentarer