– Jag är en manshatare så vad kan jag säga? Jag hatar inte specifika män eller min pappa eller mina manliga vänner. Men i samhället har män så mycket makt och machokulturen är giftig för både män och kvinnor. Jag tycker så synd om män som måste leva upp till den machobild som förväntas av dem, säger hon i intervjun, skriver Contact music.

Zara Larsson säger också att hon tycker att machokulturen är ”giftig”. Dessutom berättar hon om den frustration hon känt över att hon fått kritik för saker – bara för att hon är kvinna.

– Som kvinna är det väldigt svårt att göra rätt. Vad du än gör så är det alltid fel. Är du supersexig så är det fel. Är du inte det så är det också fel.

Zara, som gjort sig känd för sina feministiska uttalanden i olika medier, lägger stor vikt vid att vara ”outspoken”, att säga sin mening.

– Jag har en inverkan på människor, och jag tror att om jag kan, du vet, upplysa någon eller ändra någons sinne, då tror jag att jag gjorde en bra sak. Jag är inte riktigt bekymrad över hur det kommer att påverka min karriär. Jag tror att vissa saker är viktigare än min karriär. Och jag kan inte bara hålla käften! Den jag är på sociala medier är definitivt den jag är som person."

 

Hur tänker ni när ni läser detta? Känner ni att kunna hjälpa till i olika sociala, möjlö- eller hälsofrågor från er yrkesstatus eller är detta något av er dröm? 

Min dröm, är att bli en designer, en modeskapare som får konsumenten att förstå att alla dess köp, vård av produkter och prioriteringar är av väldigt stor betydelse för att vi i framtiden skall nå en mer hållbar värld. 

Jag vill också denom mode designa och marknadsföra sociala, angelägna frågor. Kvinnors och flickors vardagskamp, jämnställdhet, lika värde och mänskiliga psykets magiska krafter och vad vi kan göra för oss själva bara vi tänker de goda tankarna. 

Jag önskar flera influenser, inflytelserika personer, statuspersoner med stora mängder fans, personer som verkligen ser upp till dessa, skulle utnyttja tillfället till att göra sin röst hörd i viktiga frågor som de eventuellt brinner för. Såklart är det inte alla dagar roligt att vara en sånhär inflytelse människa, alla pekar finger när man går mot sina egna ord, men ingen är vi perfekta men alla vill vi väl i grunden skapa bättre förutsättningar för alla här runtom oss?

Så, jag gillar Zaras tankar, ideer och motivation att fortsätta tala om sina åsikter.