"Popsnillet Robyn upphör aldrig att förvåna. I en tweet som fått stor spridning lades en teori fram som skänker två av hennes största låtar ett helt nytt lager av genialitet. Dancing on My Own och Call Your Girlfriend utspelar sig under samma kväll – men från olika perspektiv." skriver SOFIA BÖRJESSON på Elle.se

"Låt oss förklara.

I låten Dancing on My Own har Robyn fått höra att hennes kille är otrogen. Det känns piss, men hon bestämmer sig för att gå till den klubb som hon vet att killen och den andra tjejen kommer att befinna sig på. Sedan står hon i ett hörn med kniven i hjärtat och ser hur de hånglar.

And yeah, I know it’s stupid
But I just gotta see it for myself
I’m in the corner, watching you kiss her
I’m right over here, why can’t you see me

I låten Call Your Girlfriend får vi istället perspektivet från killens älskarinna som tycker att han borde dumpa flickvännen och berätta att han träffat någon ny. Med vad som verkar vara ett styng av dåligt samvete vill hon också att han gör det snyggt.

Call your girlfriend
It’s time you had the talk
Give your reasons
Say it’s not her fault
But you just met somebody new
And now it’s gonna be me and you

Sju år efter albumet Body Talk, där låtarna förekommer, har vi alltså äntligen fattat grejen. Förlåt oss för vår okunnighet, Robyn. Vi visste att du var ett popgeni, men att du även var en expert i narratologi har liksom flugit över våra huvuden."

 

Vad lär vi av detta? Att vi eventuellt dömmer andra för snabbt i olika sotuationer, Att eprspektiv från en vinkel kan vara den helt motsatta för någon annan. Att vi alla själva varigt där och surrar på båda sidorna och vi vet hur båda sidorna sårar? Att vi har val att välja situationer utan att såra andra och att inte dömma efter allt vi ser..Mycket tankar och mycket klok ide !