Förståelsen av tvättsymboler

 

Tidigare skrev jag av vikten med att vårda sina plagg för att skapa optimal livslängd och kvalite av produkten. Nedan tänkte jag visa en lätt och tydlig inspiration och förklaring till vas tvättsymbolerna betyder och hur du skall tolka dem för bästa resultat. Bild och text är hittad från Damernas Värld hemsida under Min Comfort under rubriken "Ta hand om dina kläder"

Följ tvättråden för optimal livslängd genom att läsa etiketten på plagg varifrån man får fram väldigt mycket information. Tvättsymbolguiden nedan hjälper dig att minska risken för att du krymper dina favoritjeans, missfärgar plagg eller gör tröjor allt för noppiga alldeles för fort.

 

Tvättsymboler

tvattsymboler-01-desktop-780x320

Håll dina kläder och tvättmaskinen i bästa skick genom att rengöra tvättmaskinen regelbundet. Rengöringsmedel för tvättmaskin finns att köpa, vilket gör rengöringen snabb och enkel. En alternativ metod är att hälla ca 3 dl ättiksprit i tvättmedelsfacket och köra ett 90 graders tvättprogram i en tom tvättmaskin för att göra den ren. Ättikan hjälper till att rengöra tvättmaskinen och få bort dålig lukt. Efter tvättprogrammet är klart, lämna luckan öppen så att trumman får luftas och torka ordentligt. Detta bör du alltid göra efter att ha använt din tvättmaskin för att undvika unkna lukter! Om några dåliga lukter i tvättmaskinen fortfarande finns kvar, upprepa de ovanstående stegen.

 

Temperatursymboler

tvattsymboler-02-temperatur-desktop-780x320

Om tvättsymbolen anger att du ska tvätta plagget i 40°, kan du tvätta det i 30°, såvida det inte finns stora fläckar på plagget. Att tvätta i lägre temperaturer är mer miljövänligt och billigare. Om inget annat anges på tvättetiketten kan du använda Comfort sköljmedel vid tvätten för att förhindra att plaggen blir skrynkliga.

 

Torksymboler

tvattsymboler-03-torksymboler-desktop-780x320

Om du har en torktumlare, rensa ur luddfiltret efter varje användning. Då blir tumlaren mer effektiv och du förebygger eventuell brand i tumlaren.

 

Stryksymboler

tvattsymboler-04-stryksymboler-desktop-780x320

Tunnare textiler kan hängas upp direkt efter torkningen, men de flesta skjortor, klänningar och kjolar måste strykas - se etiketten.

 

Blekningssymboler

tvattsymboler-05-blekningssymboler-desktop-780x320

När du bleker kläder, se till att följa tillverkarens anvisningar noggrant. När du har använt blekmedel, förvara flaskan stängd i ett skåp och utom räckhåll för barn.

Nu när du känner till symbolerna på kläderna och vad de betyder, kommer dina kläder inte bara att se fantastiska ut och kännas sköna, utan de kommer även att hålla längre. 

 

 

 
damernas värld fashion fastfashion hållbarhet mode sustainability
0 kommentarer