Framsteg för en mer hållbar modeindustri?

 
En liten tjuvtitt på H&M´s nya kollektion ARKET kommer nedan. 

Karl-Johan Petterson har tidigare berättat att ARKET kommer att inrikta sig på kvalitet, med en tidlös, och funktionell design. Varumärket ARKET erbjuder enkla och tidlösa kollektioner för män, kvinnor och barn, accessoarer samt ett utvalt sortiment till hemmet. Prissegmentet kommer vara något högre än det H&M i dagsläget ligger på, men då kunna motsvaras med betoning av meterial, funktion och passform. Sortimentet kompletteras av utvalda produkter från externa varumärken.

 

Hur glad blir vi inte av framsteg i en hållbar utveckling och hållbara modeindustriers tankar som skapas av en modejätte. Jag hoppas djupt och innerligt att detta är goda framsteg och kan göra en betydelse för konsumenten att prioritera och uppskatta sina investeringar, sina pengar i produkter och förstå betydelsen, påverkan och effekten av sin egen konsumtionstrend. Texten och bilder är tagna från ELLE.se. Artikeln skriven av Johanna Lejon, publicerad 2 JUNI 2017 - under rubriken 

"FÖRSTA TJUVTITTEN PÅ ARKETS KOMMANDE KOLLEKTION" kategorin MODE

 

Bilderna på kollektionen vill belysa ARKETs arkiv-tanke – plagg som är lätta att referera till och hitta om och om igen tack vare produktkodsindelningen.

MakeItLast design elle fashion hållbarhet konsumtion
0 kommentarer