Enkla Klädråd som skapar Hållbarhet

.................................................................

5 heta tipps för att hålla dina vardagsplagg fräscha längre + lätta att följa!

Du drömmer om en perfekt städad garderob. vikta kläder, snycka, skrynkelfria hänger i färgkombination i garderoben, du tar ett plagg och det sitter perfekt, du är klar på fem min. Så kan ett senario va, mitt däremot är alldeles inte alls såhär för tillfället..Mitt problem är att min garderob är för fylld med kläder jag inte älskar som jag likaväl behåller och tänker, kanske en annan dag.. kläderna har jag inte hunnit sätta mig in i så endel är skrynkliga, någon saknar en knapp, en har början på ett litet litet hål.. Jag prioriterar fel och sätter inte den lilla tiden i att rensa ut, vårda och värna om alla mina produkter.. så den tiden det tar att klä sig eller den optimala drömbilden om när jag skall välja en outfit är långt ifrån drömsenariot. En fråga, har ni tänkt på hur mycket kläder en person egentligen, utan överdrift behöver för att komma långt? Googla, det är typ två byxor, en kjol, två kortärman, tre-fem blusar, skojrta.. inte mycke kläder alls till slut.. Slänger du kläderna i en hög på soffan? Skippar sköljmedlet och höjer gradantalet? Om du tar hand om dina kläder på rätt sätt håller de sig hela och fräscha längre. Inte bara en stor tjänst till dig själv, för dig, utan även för miljön och för allas plånbok.

.................................................................

 

  1. Pin It. Läser du verkligen tvättråden på dina kläder? Eller spontantvättar du allt i 40 grader? Det första du kan göra för att dina favoritkläder ska hålla längre är att noga följa varje plaggs tvättråd.

     DEN LILLA LAPPEN KAN MAKE IT, OR BREAK IT FÖR DIN GARDEROB.

  2. Condition It. När du använder och tvättar dina kläder utsätts de för slitage. Precis som håret behöver ett balsam, behöver dina kläder också det. Bomullsplagg som t-shirts och skjortor mår bäst av att du använder ett textilbalsam, det vill säga sköljmedel. Det förlänger livslängden på plagget och de blir mjuka. 
  3. Call a Pro. Dina kavajer kräver ofta kemtvätt för att inte kollapsa i formen. Häng alltid upp kavajen på en galge med samma bredd som axeln så håller den länge.
  4. Just Do It. Det är lätt hänt att skippa den där strykningen, kanske av tidsbrist eller kanske känns det svårt. Och så hänger du in halvskrynkliga kläder i garderoben. Men dina kläder mår och ser bättre ut om du tar hand om dem. Stryk sådant som blir skrynkligt – skjortor, linnebyxor, kjolar. Använder du textilbalsam glider strykjärnet lättare över plaggen och de blir lättare att stryka ut. 
  5. Stay in Shape. När du köper dina kläder väljer du plagg i färger och former som passar just dig. Därför känns det naturlig att sköta om kläderna och tvätta dem försiktigt så att de inte tappar formen. Använd textilbalsam, det hjälper kläderna torka snabbare och gör också att de behåller sin passform längre.
Tips och inspiration av Damernas Värld samarbete med Comfort, Läs mera här.
 
damernas värld fashion hållbarhet mode
1 kommentar
Evelina Östlund

Hej. Toppen bra inlägg. 😀 Jag undrar om jag får dela detta på startsidan?🌟

Svar: Absolut får du! Tack <3
Emma Simons