Resonera smart

Om ni lyssnat på senaste podden Josefin&Vanja kan ni kanske gissa vad jag lutar dessa lycko tankar mot. Josefin som tog upp sina tankar och känslor kring sina egna konsumtionsvanor & sitt förhållande till mode. Även om det bara var några meningar så är jag glad att reflektioner över ämnet togs upp eftersom dessa vackra människa skapar stort inflytande och inspiration till andra att även de kanske reflekterar över sina konsumtioner till mode. 

 
Jag önskar denna hållbarhets synvinkel skulle reflekteras mera över eftersom det är ett ämnen eller bransch som får ut på att skapa konst genom kläder & samtidigt avstå från att konsumera mycket & istället tänka långsiktigt, det är vitt & svart som inte går ihop. 
#HappiChallenge #hållbarhet #mode fashion sustainability
0 kommentarer

Psykologiska tankens makt..

Har alltid älskat och föredragit böcker man lär sig av, som är aningen psykologiska & inspirerande.. Ibland är det skönt med en romantisk drömmande bok där man får släppa vekligheten & fyllas av en annan tid & en annan värld, men i längden, vinner psykologiska självhjälpsböcker för min del.. 


Nu är jag inne på "Träna din indre kondition" av Thomas Gunnarsson, en bok mamma hade beställt hem. Jag älskar och tycker människans psyke, i friskt tillstånd, allmänhet & i samverkan med andra människor är så himla intressant! 
Hur människan kan omedvetet och medvetet göra beslut med bakomliggande påverkningar, kroppsspråk som talar mera än ord, ögon som vidgas vid starka känslor även fast man förnekar kärlek, psykets positiva koppling till att skapa ett lyckligt liv, tankarna som snurrar & surrar omedvetet till att nedvärdera oss själva.. 

Hur kan inte detta bara vara en så intressant sak att ägna sina tankar till & även utvecklas, bli medveten Im sig själv och sin egen psykiska funktion?! 

Som sagt, här kommer en fråga som fick mitt hjärta att bulta ett extra slag, för igenkännelsen var så nära att den rörde min egen funktion av tänkande & handling.. 


0 kommentarer

Mode, hållbarhet & framtiden

Eftersom jag inte fick gå på event i Stockholm fick jag istället gå på föreläsning i Vasa. 

Detta var en föreläsning där aktier och framtiden studerades & analyserades hur den eventuellt kommer utvecklas. Så intressant! Älskar att analysera & försöka förutse vilken väg framtiden kommer utvecklas åt, till vilket håll människan börjar inse fakta & arbeta för det bättre eller sämre. Till min lycka & många andras ser den ljus ut, ljus med tanke på prioritering för hållbarhet & naturens tillgångar & resurser! 
En sak som togs upp var tex hur mycket vatten som krävs vid tillverkning av ett par jeans, hur många är medvetna om detta? Jag vet, eftersom jag gått formgivningsutbildningen och studerat mode, därför fått upp ögonen för mode, fast fashion, ekologiska tyger & tillgångar. Vi har i princip blivit väldigt medvetna & inprickade med att tänka hållbart i vår arbetsprocess, från zero waste, färgning, tidsanvöndning.. Allt! Jag har berörts mycket av detta och vill ta läran till mig & föra något bättre till framtiden.. Iaf, Mamma & storebror däremot var chockade! De hade ingen aning, så jag började fundera, är folk inte medvetna om detta problem & varför fast fashion inte kommer fungera i längden? Vilkenuppfattning har människan om ekologiska kläder? Dessa produkter behöver inte alltid vara bättre än normat producerade plagg.. 
Använd samma tanke som nyckelhål märkta matprodukter, ekologiska råvaror.. dessa behöver inte betyda att detta är bättre produkter med tanke på naturen.

Hållbarheten ligger väl då i te i att endast köpa ekologiskt, utan att konsumera ekologiskt. Köp, använd & återanvänd.. Ta hand om dina produkter & vårda dem, investera i dem för en lång livscykel & återvinn dem i dess slutskede. Detta är framtidens väg att utvecklas bättre och skapa bättre förutsättningar för oss. 


0 kommentarer