Mode, hållbarhet & framtiden

Eftersom jag inte fick gå på event i Stockholm fick jag istället gå på föreläsning i Vasa. 

Detta var en föreläsning där aktier och framtiden studerades & analyserades hur den eventuellt kommer utvecklas. Så intressant! Älskar att analysera & försöka förutse vilken väg framtiden kommer utvecklas åt, till vilket håll människan börjar inse fakta & arbeta för det bättre eller sämre. Till min lycka & många andras ser den ljus ut, ljus med tanke på prioritering för hållbarhet & naturens tillgångar & resurser! 
En sak som togs upp var tex hur mycket vatten som krävs vid tillverkning av ett par jeans, hur många är medvetna om detta? Jag vet, eftersom jag gått formgivningsutbildningen och studerat mode, därför fått upp ögonen för mode, fast fashion, ekologiska tyger & tillgångar. Vi har i princip blivit väldigt medvetna & inprickade med att tänka hållbart i vår arbetsprocess, från zero waste, färgning, tidsanvöndning.. Allt! Jag har berörts mycket av detta och vill ta läran till mig & föra något bättre till framtiden.. Iaf, Mamma & storebror däremot var chockade! De hade ingen aning, så jag började fundera, är folk inte medvetna om detta problem & varför fast fashion inte kommer fungera i längden? Vilkenuppfattning har människan om ekologiska kläder? Dessa produkter behöver inte alltid vara bättre än normat producerade plagg.. 
Använd samma tanke som nyckelhål märkta matprodukter, ekologiska råvaror.. dessa behöver inte betyda att detta är bättre produkter med tanke på naturen.

Hållbarheten ligger väl då i te i att endast köpa ekologiskt, utan att konsumera ekologiskt. Köp, använd & återanvänd.. Ta hand om dina produkter & vårda dem, investera i dem för en lång livscykel & återvinn dem i dess slutskede. Detta är framtidens väg att utvecklas bättre och skapa bättre förutsättningar för oss. 


0 kommentarer