Vad Fashion Transformation Talks är?

Fashion Transformation Talks är ett event fyllt av seminarier och workshops med målet att utbilda, öka medvetenhet, uppmuntra till diskussion och på ett transparent sätt visa var modebranschens hållbarhetsarbete står idag och hur resan framåt kan se ut. Arrangör är H&M och partners 2017 var vi på ELLE och Association of Swedish Fashion Brands (ASFB).

På plats under dagen deltog runt 120 stycken H&M Club-kunder, inbjudna ELLE-läsare, journalister, opinionsbildare, stylister samt intressenter inom hållbarhet.

Hela dagen filmades. På elle.se kan du lyssna på alla seminarier och samtal i efterhand, Elle publicerar (exklusivt) en ny film varje vardag för en vecka.

Innan filmerna startar låter vi Mike Schragger, som är grundare och VD för Sustainable Fashion Academy, prata lite om varför branschens och vårt gemensamma hållbarhetsarbete är så viktigt.

Först ut: Att ta ansvar för människor.
Arbetsvillkor för de som tillverkar mode är en av de viktigaste utmaningarna inom textilindustrin. Dessa frågor är komplexa och det är inte utmaningar som en aktör kan lösa på egen hand.

Moderator för samtalet är Mike Schragger, grundare och VD för Sustainable Fashion Academy. Med i samtalet var Lina Palmer, rådgivare näringslivssamverkan Sida, Anita Falkenek, hållbarhetschef Åhléns och Maritha Lorentzon, hållbarhetsexpert på H&M.

Lyssna på det viktiga samtalet här:

Ett samtal ni hittar är bl.a. om Cirkularitet och innovationer som framgångsfaktor.
Modebranschen står just nu inför flera stora utmaningar varav en är att producera mode för en växande befolkning och samtidigt förbättra dess inverkan på miljön. För att kunna nå dit krävs nytt fokus på cirkularitet och innovationer inom modebranschen. Här krävs samarbete, inte bara inom branschen utan även med andra branscher, experter, forskare och universitet för att vi ska kunna nå en mer hållbar modeframtid.

Moderator var Emilia de Poret, moderedaktör. Med i samtalet var Michael Arnör, medgrundare och VD för Sellpy, Eva Karlsson, VD Houdini och Erik Bang, projektledare H&M Foundation.

* * *

& Millennials och GEN Z formar framtidens modebransch.

Millennials och Generation Z (GEN Z) har växt upp i en digital och globaliserad verklighet vilket har format dem, deras drivkraft och deras behov. Millennials är redan en köpstark målgrupp och många har redan börjat äntra arbetslivet, näst på tur är GEN Z. Framtiden, och däribland framtidens mode, kommer att formas av de krav och förväntningar som Millennials och GEN Z har.

Moderator var Emilia de Poret, moderedaktör. Med i samtalet var Elin Frendberg, VD för Swedish Fashion Council, Babba Canales, varumärkeschef på Away och Anna Tillberg Pantzar, chef för The Laboratory, H&M-gruppen.