Recycle

"Recycling is the process of converting waste materials into new materials and objects. It is an alternative to "conventional" waste disposal that can save material and help lower greenhouse gas emissions (compared to plastic production, for example). Recycling can prevent the waste of potentially useful materials and reduce the consumption of fresh raw materials, thereby reducing: energy usage, air pollution (from incineration), and water pollution (from landfilling).

Recycling is a key component of modern waste reduction and is the

third component of the

"Reduce, Reuse, and Recycle" waste hierarchy.

-Wikpd. 

Ger detta er några större tankar, får det er att tänka på något, får det er att vilja ändra er vardag och levnadssätt, eller känner ni något alls inför hållbarhet? Vad är hållbarhet, recycling-återvinning, och ekologiskt tänkande? Skapar det framtiden och vad har recycling för betydelse?

 

Tänk hur lite vi kan om hållbarhet, på samma gång hur mycket vi vet om forskning och återvinning av produkter, men hur lite vi slutligen tar till oss detta i vardagen. Hur ofta köper vi inte en plastpåse, hur ofta tar vi inte en fruktpåse extra, hur ofta duschar vi inte lite längre under värmen, hur ofta väljer vi att inte "orka" knäppa av strömbrytaren på skarvsladden, orka panta en flaska, orka hålla sorteringen av skräp i fem olika lådor..

Orka hålla reda, prioritera, motivera, sortera, organisera, avstå och värdera.. 

 

Hållbarhet kan jämföras med högtider när vi hyllar personer.. Morsdag, farsdag, kvinnodagen, oktober-bröstcancer månaden, alla hjärtans dag.. alla dessa dagar och alla dessa personer borde prioriteras och visas uppskattning, kärlek och tacksamhet varje dag, inte en dag i året..

DET är kärlek och uppskattning som ger resultat och en besvarad och motsvarad kärlek tillbaka. Lika så borde hållbarhet vara, ingå i våra vardagliga svängar för att kunna leverera tillbaka till oss människor.. Ligger det inte en sanning i dessa tankar även om de är svåra att föreställa sig och lätt faller mellan fingrarna..

Så lätta små tjäster för var och en av oss att prioritera, utföra och välja för hållbarheten, för att uppnå en bättre värld av Reduce, Reuse, and Recycle..

#VäxtKärlek 

 

 

 

växtkärlek
0 kommentarer