The Secret´s Secret

Insnurrad i ett ämne, en sak.. då tycks eller lyckas denna ting ploppa upp överallt! Överallt ser man detta man tänker på 24/7, man läser, ser, känner, hör och rörs vid av detta ämne eller liknande så mycket. Är det "Hemlighetens" attraktion man själv tillkallar via energier eller reagerar man själv omedvetet/medvetet på detta mycket tydligare? 
 
Igår hände en av dessa saker tydligt och idag hörde jag ett nyckelord som sades av min inspiratör. 
 
Igår, angående preventinmedel, p-piller, p stav.. dessa ämnen.. 
I all stress tvingades en vän lämna jobbet, bli skjutsad av chefen till sjukhuset 22 tiden på kvällen efter att inte kunna hantera en två-tre veckors lång konstant smärta efter att hon satt in en spiral. Chefen, världens underbaraste man tvekade inte en sekund på att ett akut sjukhusbesök var nödvändigt denna sekund när kvinnan på trettio år knappt orkade stå rakryggad upp. 
Att de två första dagarna kan vara lite smärtsamma när denna spiral sätts in är normalt, men inte över två veckor konstant smärta. Kroppens sätt att reagera, tala och meddela oss att den inte vill ha just denna typ av preventin inuti sig. Kroppens sätt att försvara sig och stöta bort något den inte vill påverkas vid.
Lyckligt slut, tack och lov och andra lösningar får istället sökas. Men, påängen här är, hur detta nu bubblar till ytan, lägligt i min tankebubbla kring detta ämne och hur man borde lyssna på kroppens signaler genast när man känner smärta fysiskt och psykiskt.. & hur vanligt detta egentligen är?
Eller!?
Kanske vi kan prata mera om detta för att lära av varandra, höra varandras historier, få reda på att lite smärta är ok men inte för långt pågående, vi kan lära av varandra och öka vår egen medvetenhet för oss själva så varför inte tala mera öppet om allt, våra erfarenheter och våra problem.
 
 
När jag försöker lära mina syskonbarn något tvingar jag dem att fråga saker, upprepa saker. Ju mera nyfiken de kommer var på livet, ju mera de kommer våga fråga saker-desstu klokare och mera erfarenhet och kunskap kommer de att få. Vad är påängen att vi skall sitta tysta och sköta vår egen business när vi kan fråga och ta reda på så mycket genom vår nyfikehet? 
 
Vi alla vet att kroppen är jävligt klok, men vi har ändå inte förstått, och jag tror inte vi kan förstå hur klok den egentligen är innan vi börjar lyssna på den innifrån ut. 
 
Det andra insörande ämnet, som jag nämnde tidigare, hur jag förra veckan välade fram och tillbaka vad jag skulle sätta för inspirerande ord på min Happitude tröja och idag på min promenad säger min inspirerande själ Josefin Dahlberg detta magiska ord jag redan tryckt på denna tröja. Vad, får ni veta när tröjan kommer på  min kropp, men ni kan lyssna på senaste podden av JosefinOchVanja för att kanske bena ut det! 
 
Nu skall jag sätta mig att klippa och sy, vad får ni även se då!
Kyssar & Kärlek 
 
 
 
 
 
 
MakeItLast feminism hållbarhet kvinnor makeitwork the secret
0 kommentarer