Uppskattad respons av p-piller-&-tankar

Så glad när mitt inlägg "P-piller och vad detta gör mot oss kvinnor" fått respons på olika sätt. Ni hittar inlägget HÄR
 
Det finns inget rätt eller fel svar på dessa tankar, forskningen eller hela situationen runt detta, som allt annat är det fördelar och nackdelar med p-piller.
 
Många har hålligt med om att bieffekter har märkt, endel tydligt, andra minder smygande, någon tyckte annat än jag och helt rätt med det att säga sin åsikt..
 
Här är tankar, påstående och ord som kommit från andra om detta inlägg, tack för att ni delat med er av dessa och gett mig större medvetenhet om hur omedveten många är, likt jag själv!
 

KOMMENTARER från kvinnor TILL INLÄGGET "P-piller och vad detta gör mot oss kvinnor" 

...................................................

”Det stämmer tyvärr, har själv märkt det på mig. Jag har depression och ångest och den har blivit starkare pga p-piller dock vet jag inte vad man annars skulle ha istället då allt innehåller hormoner..”

 

” Innan vi fick vår son som nu är två år gammal hade jag ätit p-piller i drygt 14 år. Jag har alltid varit en människa med mycket humör på olika vis. I omgångar har jag mått riktigt pyton och detta oftast i samband med mens. När jag sedan slutade med P-piller blev jag som en helt ny människa. Jag mådde bra och kände att jag var mig själv. Men det var ju först då jag fattade att det var hormonerna som jag stoppade i mig som var felet. Så jag säger aldrig mer P-piller. Det är kondom för hela slanten numera.”

” Jag slutade att äta p-piller just för att jag mådde riktigt dåligt av dem.”

” Det är tyvärr inget nytt att man når psykiskt dåligt av p-piller, man blir oftast varnad för det innan man börjar äta tabletterna. 
Jag själv mådde så dåligt att min dåvarande kille blev orolig för mitt liv då jag redan kämpade med en depression.”

” Allting är farligt nu för tiden. Att äta, att sova, att träna, att käka ppiller och en massa annat. I Sverige så sjunker antalet barnfödslar kraftigt och ett sätt att vända den trenden är att slå ner på det som är mest använt idag. Inte så länge sen så skrevs det om spiralen och att allt fler killar steriliserade sig. Åtminstone med ppiller har vi tjejer ett val att sluta med dom när vi vill bli med barn. Personligen så tar jag hellre lite dåligt humör och små irriterande stunder och har möjlighet att välja när jag känner mig mogen för nästa barn. Jag vill kunna ha sex när och var jag vill utan att oroa mig för att nått händer. Säkra dagar fungerar inte och kådis med den man varit med känns bara tomt och den gummistroppen håller inga säkerhets garantier då den går sönder. Jag har turen att ha en kille som skulle kunna tänka sig ppiller för killar och ta såna, men då är MITT val att bli med barn borta. Jag struntar i alla dessa farlighets studier.”

” Jag slutade med p-piller och märkte otrolig skillnad, var som att bli en ny människa! Blev så mycket gladare och mindre ångest, oro m.m. Jättebra att det här uppmärksammas!! Det borde verkligen göras mer forskning. Tack för att du skriver om det”

” Exakt därför jag tog mitt beslut för någon vecka sedan att sluta med mina p-piller. Min ångest blev så intensiv efter att började med dem. 
Nu är jag utan preventivmedel och blir det åka-av så får killen skydda sig”

” Jag slutade med p piller då jag dem gjorde att min ångest och mina panikattacker förvärrades. Fick veta av min barnmorska, efter att jag slutat, att jag inte ska äta P piller för att dem dukar på min hormonbalans.”

” Tycker inte alls om p-piller. När jag åt det sist för 4 år sen ungefär påverkade det mitt humör något otroligt och såklart mådde jag piss över det. Eftersom jag alltid kände mig arg och irriterad. Usch nä vill inte proppa i min kropp en massa hormoner”

 
...................................................
 
 
Vad ger detta Er nu för fortsatta tankar? Min är som jag nämnde tidigare, hur chockad/förvånad/arg jag blir när vi är så omedvetna om bieffekter av mediciner vi tänker att vi äter för att vår kropp skall må bra, kunna njuta för stunden och skydda sig från andra sjukdomar, mediciner och vaccin som skall tänkas skydda oss från andra saker, skapar vidare också andra effekter på oss.. 
 
Åter igen Tack för att ni delat med er av egna tankar och erfarenheter och börja tala mera öppet om detta med andra, vänner, systerar, män.. Bara för att öka medvetenheten kring ämnet.
 
 
 
0 kommentarer